Pasiunea pentru fotografie nu este altceva decât o viziune unica, un mod deosebit de a vedea lucrurile. Farmecul acestei pasiuni este că poți transpune în culori ceea ce simți, ceea ce vezi sau ceea ce iți dorești. Pasiunea înseamna și talent, iar pentru o fotografie reușită este nevoie de talent. Acesta însă nu e suficient.
Pasiunea este mărturia unui entuziasm ce iți oferă, ce naște în tine un ţel. Te face să aspiri la ceva măreț și te face să muncești, doar că, de data asta, munca este o plăcere. Orice munca făcută cu placere are rezultate mult mai bune și se cheamă pasiune.
Talentul contează, dar nu este totul. E nevoie de multa munca pentru a evolua, dar şi de hotărâre. Odată ce descoperi tainele fotografiei, te cucerește. Desi fotografia nu este una din cele 7 arte, ar trebui. Este ceva mult prea frumos și fotografia adevărată este ceva prea rafinat pentru a nu deveni o arta.
Daca simți că iubești fotografia, că iți place ceea ce faci și că vrei să faci mai bine, înseamnă că ești pe drumul cel bun.
Însă, întrebarea este: cum faci cele mai frumoase poze în călătorii daca nu ești fotograf profesionist?
Împărtășim cu voi lucruri pe care și noi le-am aflat de-a lungul timpului. Lucruri care au venit pe rand și pe care le-am învățat treptat.
Să începem 🙂
Fotografie – Artă – Pasiune – Perfecțiune
Înainte de a face o poza, conectează-te! Nu la vreun aparat, ci stabilește o conexiune cu locul în care te afli. Poza o să fie perfecta doar daca ai o idee clara asupra lucrurilor pe care vrei să le surprinzi și ai deja stabilit în mintea ta frumusețea locului ori cadrul care te inspira. După ce realizezi aceste lucrui, străduiește-te să le surprinzi și cu ajutorul aparatului.
Întotdeauna mergem pe principiul calitatea primează, nu cantitatea. Poți face și 100 de poze și din acestea doar una să conteze cu adevărat.
Lumina este cel mai important aspect al unei poze! Un lucru pe care l-am învățat pe pielea noastră și pe care îl spun și mulți fotografi cu experiență este că pozele când soarele rasare sau apune sunt cele mai frumoase – indiferent că vrei să imortalizezi un peisaj sau că vrei să faci o ședință foto profesionala.
De fapt, calitatea unei fotografii depinde în primul rand de:
- Talentul și creativitatea fotografului (cât de bine știe să se folosească de lumina și subiectul / subiectele pe care le fotografiază);
- Abilitățile tehnice (cât de bine își cunoaște aparatul). Post-procesare (cât de bine știe să folosească un program de prelucrare).
Tips and Tricks
Vă oferim câteva detalii tehnice care ne ajuta și vă vor ajuta și pe voi, în fiecare zi.
- curăță frecvent lentila camerei telefonului, sigur are amprente pe ea;
- crește luminozitatea display-ului atunci când faci poze că să știi ce tragi;
- setează camera telefonului să facă poze de cea mai înalta calitate, la cea mai mare rezoluție;
- ia cu tine un power-bank (baterie portabilă), vei avea nevoie;
- dacă nu ai nicio poveste, nu transmiți nicio emoție, șterge-o și ia-o de la capăt.
Gândește-te la ultima ta vacanță – ce iți amintești cel mai mult? Faimoasele atracții turistice? Sau piețele pline de culoare, produsele proaspete de patiserie din vitrinele brutăriilor, oamenii stand pe terasele cafenelelor, vânzătorii stradali și cântăreții ambulanți, mirosul străzilor după ploaie?