Cea mai medaliată gimnastă româncă la europene

interviu persoane publice personalitate sport vedete

Am povestit astăzi cu Larisa Iordache, cea mai medaliată sportivă din istoria gimnasticii României la Campionatele Europene, având în palmaresul ei până în acest moment 16 medalii. Anul 2020 l-a încheiat aducând bucurie și mândrie românilor, dar mai ales ei, după o perioadă lungă în care a stat departe de competițiile sportive a reușit să facă performanță și să se claseze pe primul loc la bârnă și sol, cucerind astfel aurul.

 

Sursa: Larisa Iordache

Larisa Andreea Iordache are 24 de ani și este născută pe 19 iunie 1996, în zodia gemeni, ambiția, bunătatea și determinarea le-a moștenit de la mama ei, care este și cel mai mare susținător al acesteia. ”Mama este un model pentru mine, de la ea am învățat cum să epuizez fiecare soluție, fiecare gram de energie și să nu renunț dacă îmi doresc ceva cu adevărat. Mama este o familistă convinsă, te poți baza pe ea în orice, ea este și susținătorul meu numărul 1, dar și criticul meu.”

Tot mama ei a dus-o pentru prima oară la sala de gimnastică, la doar 5 ani, unde nu a vrut nici  măcar să intre pentru început. Trei zile mai târziu chiar ea și-a rugat mama să meargă și de atunci a iubit gimnastica. ” Mama nu și-a dorit să fac ceva din gimnastică, ci pur și simplu să nu pierd vreme în fața blocului. La 10 ani am fost selectată pentru lotul de junioare, cred că am fost prima sportivă selectată la vârsta de 10 ani, de obicei se încep selecțiile la 12, 13 ani. De atunci am știut că  lucrurile încep să fie serioase.”

Părinții au susținut-o mereu, însă drumul spre gimnastică a fost ales de ea. ”Părinții mi-au expus ambele părții ale unei posibile cariere în gimnastică, eu am ales să continui pe acest drum.”

 

Sursa: Larisa Iordache

”Pe cine admiri cel mai mult?”

”Pe mama o admir cel mai mult pentru că e o persoană care luptă indiferent de situație. Pe plan sportiv admir și respect toți sportivii care au făcut performanță pentru România.”

”Are legătură succesul sportiv cu talentul? Sau este 100% muncă?”

”Poți să ai talent, să nu muncești, dar să ai noroc, sau să ai talent, să muncești și să îți faci singur norocul. Eu cred că sunt o combinație între talent, foarte multă muncă și noroc, ce să spun, nu sunt cea mai norocoasă persoană. Niciodată nu mi-i s-a întâmplat să primesc ceva fără să muncesc. Accidentările m-au ajutat să înțeleg că fiecare este diferit, trăiește diferit și are o evoluție diferită.”

”Cum te-ai simțit când te-ai accidentat și ai aflat că vei sta departe de gimnastică?”

”Pentru început nu am crezut că o să fie o perioadă atât de îndelungată, în ziua aceea mă trezisem foarte agitată și simțeam că o să se întample ceva, atunci când mi-i s-a rupt tendomul știam că s-a terminat pentru mine, trebuia să mă întorc acasă să mă operez. Însă după ce tendomul meu s-a rupt pentru a două oară am renunțat la gimnastică, am decis să mă recuperez fizic și psihic, fără să mai intru în contact cu sală de antrenament.”

”Ce te-a determinat să reîncepi antrenamentele?”

”Reprogramarea jocurilor olimpice, m-am gândit că poate fi șansa mea, am simțit să fac asta și atunci mi-am dat seama că poate toate lucrurile se întâmpla cu un motiv și fără doar și poate, indiferent de rezultat eu voi relua drumul pe care pornisem. Sunt un om care nu renunță, am învățat să am răbdare și să iau lucrurile ca atare.”

 

Sursa: Larisa Iordache

”Cum te-ai simțit să câștigi atâtea medalii?”

”După o perioadă atât de lungă în care am așteptam medaliile astea, sunt mulțumită de mine și singurul lucru pe care am pus accent după ce m-am întors la gimnastică a fost ca eu, familia și antrenorii mei să fim mândri de evoluția mea. Atâta timp cât muncesc și îmi canalizez toate resursele pentru ceva eu sunt singurul om care poate să îmi impună, să îmi reproșeze sau să fie mulțumit.”

”Dacă ai putea să o iei de la capăt ce ai alege să faci?”

”Cred că același lucru pentru că doar în sală de gimnastică simt că e locul meu, acolo am niște sentimente aparte, trăite la maxim. Asta este esența vieții, să ai perioade în care să trăiești la maxim și perioade în care să te bucuri de monotonia zilelor.”

”Ce alte pasiuni mai ai?”

”Îmi place foarte mult să conduc, iubesc viteza, îmi place adrenalina, îmi place să fac cumpărături, îmi place să alerg și să înot, mă mențin în formă, îmi place să testez noi combinații și arome de mâncare. Și îmi place să îmi petrec timpul liber cu familia și orice activitate cu ei.”

 

Sursa: Larisa Iordache

”Pe plan sentimental, ce îți dorești pentru următorii 10 ani?”

”Îmi doresc să fiu fericită, să iubesc și să fiu iubită, să am o familie și copii, îmi doresc să construiesc lucruri alături de omul de lângă mine. Am un nepot, fiul fratelui meu, care îmi umple inima de bucurie, doar când mă gândesc la el și îmi privesc fratele și cumnata știu că atunci când o să am un copil o să fie ceva unic.”

”Ce sfat le-ai da fanilor și urmăritorilor tăi?”

”Să fie mai buni, să nu mai critice oamenii cu ușurință, mai ales dacă nu îi cunosc sau îi cunosc doar din presă.”

 

Sursa: Larisa Iordache

Larisa ne-a mai mărturisit că cel mai mult apreciează la o persoană bunătatea și bunul simț, cum de altfel ne-a spus că cel mai frumos dar de la viață este însăși viață și că merită să te  bucuri de fiecare clipă, indiferent că este bună sau rea.

Pentru mai multe articole de acest gen te așteptăm pe pagina noastră la secțiunea Interviuri și Reportaje , iar pentru a ne vizita colecțiile de produse la secțiunea Magazin .

 


Postare mai veche


Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare