5 metode de întreținere a argintului

argint bijuterii bijuterii argint recomandari

Argintul este un metal prețios cu o strălucire aparte, el este folosit în diverse domenii, însă este cea mai apreciată formă a sa este cea a unei bijuterii. Chiar dacă este un material puternic, acesta reacționează la factori externi ca orice alt material, cum ar fi lemnul, sticla, aurul, ș.a.m.d.

 

 

Pentru a-și păstra cât mai mult timp strălucirea și culoarea proaspătă există câteva reguli de bază în îngrijirea lui. Cea mai întâlnită problemă a argintului este înnegrirea, urmată de lipsa luciului. Oxidarea argintului este un proces natural care poate fi prevenit printr-o îngrijire adecvată. Zgârieturile fine duc la lipsa luciului, însă cu un produs de lustruire această problemă se remediază ușor. Niciuna dintre cele două probleme nu reprezintă un defect de fabricație.

 

 

Am făcut o scurtă listă de 5 reguli pentru a te ajuta să te bucuri mai mult timp de bijuteriile argint.

  • Depozitarea bijuteriilor de argint este foarte importantă, păstrațile în cutii și săculeți special realizați pentru ele. Preferabil este ca fiecare bijuterie să aibă propriul loc de depozitare.
  • Nu purtați bijuterii de argint când intrați în contact cu substanțe chimice. În unele situații chiar și produsele de îngrijire personală pot leza bijuteriile.
  • Parfumul este un inamic al bijuteriilor de argint, așadar nu aplicați direct pe ele.
  • Apa sărată, apa termală, clorul și alcoolul pot afecta metalul în sine sau pietrele care sunt aplicate pe bijuterii.
  • Curățați regulat bijuteriile de argint cu soluții și creme special create în acest scop. Dacă nu aveți astfel de soluții este recomandat să mergeți la bijutier pentru a le curăța.

Respectați aceste reguli și vă veți bucura mai mult timp de bijuteriile voastre de argint, mai ales dacă vă doriți să vă amintească de anumite momente și sentimente vreme îndelungată.

La Macanni avem o gama larga de bijuterii de argint si bijuterii personalizate. Te invitam in magazin sa iti alegi cadoul ideal. 

 


Postare mai veche Postare mai nouă


Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare