Argintul și proprietățile sale

bijuterii bijuterii argint materiale bijuterii

Argintul si proprietatile sale sunt vechi de când lumea am putea spune, el numărându-se printre cele mai vechi metale existente pe planetă. Astăzi el este folosit ca dezinfectat universal pe stațiile spațiale internaționale pentru a transforma apa reziduală în apă potabilă.

 

 

În Evul Mediu, când Europa era devastată de epidemii de ciumă, făcând ravagii în rândul țăranilor și al orășenilor săraci, nobilii și aristocrații rămânând imuni. De ce acest lucru? Multă vreme s-a crezut că burghezia beneficia de o protecție specială. În realitate, cel care i-a ferit de aceste epidemii a fost tocmai argintul. Asta pentru că apa și vinul celor bogați erau păstrate în vase de argint. Aceștia utilizau în mod frecvent tacâmuri, farfurii și pahare de argint. Așadar, apa pastrată astfel are calitățile unui antibiotic natural extrem de eficient.

În medcină, terapiile care au la bază argintul sunt din ce în ce mai utilizate. Asta datorită proprietăţilor antioxidante, antifungice şi antibiotice ale argintului.

Acţiunea terapeutică a argintului în formă coloidală a adus renume medicinal acestui metal. Argintul reuşeşte să ucidă 650 de tulpini microbiene, fiind non-toxic. Spre deosebire de un antibiotic sintetic, a cărui putere se limitează la a ucide doar 10 tulpini.

 

Pe lângă efectele pe care le are asupra sănătății, argintul are un remarcabil efect și asupra stării de spirit a purtătorului. Argintul ne întărește emoțiile și energiile pozitive și diminuează stările negative și stresul.

Argintul și proprietățile sale încetinesc îmbătrânirea, fiind utilizat și în industria cosmetică. Are efect de a stimula imunitatea și de a reduce ridurile, ionii de argint având un puternic efect imunomodulator.

Acest metal contribuie și la scăderea tensiunii arteriale. Purtând în timpul nopții un inel de argint pe degetul mic, vom normaliza activitatea inimii. Purtând un inel pe index, vom ajuta la normalizarea tractului gastrointestinal.

Senzualitatea feminină este amplificată de argint. Și asta nu doar pentru faptul că, purtate cu stil, bijuteriile de argint au marea calitate de a ne pune în valoare frumusețea. Argintul în sine are o energie feminină. Acesta este asociat cu Luna și cu esența feminina Yin, motiv pentru care alchimiștii îl considerau metalul lunii si al zeițelor.

 

 

Frumuseţea acestui metal este pusă în valoare de bijuterii şi obiecte de artă, dar nu doar din punct de vedere estetic acesta este preferat de femei. Argintul intensifică efectele benefice ale pietrelor prețioase și semiprețioase!

Acesta este motivul pentru care este recomandat ca bijuteriile de argint să fie realizate prin îmbinarea cu pietre prețioase sau semiprețioase. Sunt folosite în special ametist sau turcoaz, sau pur și simplu să fie purtate în combinație cu pandantive.

Așadar pe lângă doza de strălucire, o alură misterioasă și feminină, argintul emană și beneficii asupra organismului tău. Îți recomandăm să porți bijuterii din argint gândindu-te în egală măsură la aspect și la beneficii. Și dacă vrei să-i potențezi proprietățile, nu uita, alege o piatră prețioasă sau semiprețioasă pentru bijuteria ta.


Postare mai veche Postare mai nouă


Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare