Cristalele Swarovski - O scurtă istorie

bijuterii bijuterii cu piatra materiale bijuterii

Bijuteriile din argint cu cristale Swarovski au câștigat popularitate în ultimii ani, fiind printre cele mai apreciate bijuterii ale femeilor. Cristalele au cucerit inimile doamnelor prin strălucirea lor aparte, exercitând reflexii speciale de o frumusețe aparte.

În acest articol vă vom prezenta pe scurt câteva dintre caracteristicile cristalelor Swarovski, cum pot fi deosebite de un fals și cum au apărut.

 

 

 

Ce sunt cristalele Swarovki?

Cristalele Swarovski reprezintă brandul de lux sub care se comercializează cele mai recunoscute tipuri de cristale fabricate în Austria. Acestea NU sunt pietre semiprețioase, culese din natură și prelucrate. Ele sunt pietre artificiale realizate dintr-o sticlă cu conținut de plumb de înaltă calitate.

Sticlă conține o concentrație de 34% plumb care garantează strălucirea cristalelor. O strălucirea care se apropie decea a pietrelor prețioase de calitate. Cristalele create au o tăiere particulară, foarte asemănătoare diamantelor. Acest aspect face ca reflexiile luminoase să fie intensificate și foarte căutate.

 

Cum au luat naștere cristalele Swarovski?

Numele cristalelor Swarovski vine de la creatorul lor, Daniel Swarovski, fiul unui unui meșteșugar care prelucra sticla și cristalul în Georgentahal, Boemia. Daniel s-a născut în 1862 și și-a petrecut copilăria în atelier alături de tatăl său. Fascinat de cristale, Daniel a cresut printre ele, îmbinând pasiunea cu o curiozitate aparte, perfecționarea prelucrării cristalelor!

La vârsta de 30 de ani, Danile Swarovski a reușit să finalizaze și patenteze o mașînă care să creeze cristale speciale. Cristale demne de perfecțiune, înlăturând complet erorile de prelucrare manuală.

Împreună cu cumnatul său, Franz Weis, și un prieten, Armond Kosmann, a înființat în 1895 propria companie în localitatea austriacă Wattens.

Calitatea și perfecțiunea cristalelor produse au făcut în scurt timp să fie preluate de bijutieri, creatori de modă sau designeri de interior. Cristalele Swarovski devenind cunoscute în întreaga lume. Astăzi numele de Swarovski este legat de bijuterii, creațîi de modă, obiecte de decor, dar și de articole de optică.

 

 

Caracteristicile originalelor cristale Swarovsk

Există pe piață numeroase imitațîi ale cristalelor Swarovski, mai jos vă vom prezenta câteva caracteristici care te vor ajuta să distingi originalele de falsuri.

Așa cum am menționat mai sus, cristalele sunt prelucrate automat de mașini, așadar au înălțimi, lățimi și înclinării uniforme. Această uniformitate elimină orice eroare de prelucrare manuală, fiecare cristal fiind identic.

Întreaga suprafață a cristalelor Swarovski este lucioasă și uniformă, fără zgârieturi, iar interiorul lor nu are nici o bulă de aer. Aceste lucruri îi garantează strălucirea mult mai intensă decât al oricărui fals. Lumina străbate cristalul neobturată de imperfecțiuni.

Punctele de convergență dintre fațetele cristalelor Swarovski sunt îndreptate în sus. Toate fațetele se întâlnesc într-un singur punct de convergență, asemenea fațetării diamantelor. Aceste aspecte pot fi realizate doar prin precizia aparaturii originale austriece.

Procedura de tăiere patentată de firma Swarovski garantează strălucirea cristalelor Swarovski din toate unghiurile. Există anumite simulări 3D legate de unghiurile de reflexie ale luminii care pătrunde în cristal. Aceste proceduri ajută la reglarea aparatelor de tăiat pentru obținerea efectelor dorite.

Fiind atât de populare și de prețioase, MACANNI îți oferă o gamă de bijuterii cu astfel de cristale pentru a strălucii și a te simți mai frumoasă și specială! Dacă și ție îți plac bijuteriile cu cristale Swarovski vizitează magazinul nostru!


Postare mai veche Postare mai nouă


Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare