Perlele - Simbolul feminității și rafinamentului

bijuterii bijuterii cu perle materiale bijuterii

Perlele se formează ca urmare a unui din interiorul cochiliei a anumitor moluște împotriva unei potențiale amenințări, cum ar fi un parazit sau o amenințare exterioară care ar putea răni țesutul manta. O bucată mică de țesut din cochilia donatorului este transplantată în carcasa recipientului, ceea ce determină formarea unui săculeț cu perle, în care țesutul depozitează carbonat de calciu. Perlele reprezintă materia primă pentru bijuteriile feminine și sunt asociate cu influențele Lunii și planetei Venus. 

 

 

Valoarea perlelor este descrisă prin dimensiunea perlelor (în milimetri), în loc de greutatea lor. Cu cât dimensiunea este mai mare, cu atât este mai mare și prețul. Atunci când vine vorba de dimensiunile perlelor, salturile de preț ar putea fi inexplicabile. Odată ce mărimea ajunge la scara de 8-9 mm pentru diametru, prețurile tind să crească mult în comparație cu intervalele de diametru mai mici.

Forma perlelor reprezintă un aspect foarte important în procesul de realizare al produsului final. Perlele pot fii rotunde și ovale, ar putea avea formă de pară sau chiar să fie deformate. Acestea din urmă se numesc "perle baroc". Sferele simetrice sau picăturile simetrice se numără printre cele mai valoroase forme. Dimensiunile perlelor variază în mod obișnuit între 2 mm și 16 mm în diametru și această dimensiune depinde numai de tipul de moluște din care se formează.

Frumusețea unor bijuterii cu perle este garantată și de claritatea pe care o au acestea.

 

 

O bună calitate în termeni de claritate o reprezintă strălucirea lor caracteristică cu reflecții ascuțite pe suprafața lor. Acestea ar fi netede și fără cusur aspect care ar duce și la o creștere a durabilității.

Culoare perlelor, la fel ca și cea a pietrelor semiprețioase determină final touch-ul bijuteriilor. Perlele vin în diferite culori, de la alb până la negru. Cu toate acestea, culoarea naturală rezultă dintr-o combinație de mai mulți factori. Pot avea o culoare predominantă sau mai multe culori determinate de un joc de culori. Acestea din urmă ar putea fi o combinație subtilă de tonuri de culoare cum ar fi roz, verde, albastru sau chiar argintiu și s-ar schimba odată ce ați mișcat perlele în mână.

Perlele au fost folosite de-a lungul timpului atât în combinații îndrăznete, cât și discrete. De la bijuterii la haine, perlele sunt îndrăgite de doamne și domnișoare.

MACANNI îți propune o paletă largă de bijuterii cu perlă, în MAGAZIN veți descoperii modele clasice, moderne sau efervescente.


Postare mai nouă


Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare