Bruges
Bruges - Atracții Turistice
Posted in Jurnal
”Am ajuns?!”

 


 

Așa a început prima mea zi în Bruges, inițial mi-am zis să nu cobor, doar nu puteam ajunge așa rapid de la Bruxelles, dar ce să vezi, se pare că am ațipit între șuieratul de plecare și cel de sosire al trenului… Noroc cu Jana, am cunoscut-o în tren și parcă ne cunoșteam de multă vreme.

”Mergi?! Suntem în Bruges!”

”Stai să îmi iau rucsacul, te prind…”

După 15 minute de povești și comparații dintre orașul X și Y, am ajuns în orașul de turtă dulce, centrul vechi frumos colorat, seamănă cu un orășel din cărțile de povești, fațadele colorate în nuanțe vii, canalele cu lebede și rațe care înoată relaxate mă trimit cu gândul la copilărie.

”Își merită locul în patrimoniul UNESCO, se lipește de sufletul tău precum un timbru de scrisoare..”

”Atât de previzibil și totuși așa surprinzător… Îmi place cum este decorat, zici că e făcut din plastilină. Mergem să mâncăm ceva?”

”Niște ciocolatăăă… :))”

Eram tare curioasă să mănânc praline belgiene artizanale, scenarii și comparații răsăreau în mintea mea. Prea multe povești auzisem despre ele și nimic mai adevărat, ciocolata belgiană e asemenea unei ploi de vară, mult așteptată și de scurtă durată. Tentația nu m-a lăsat să plec fără provizii, of, și ce rău îmi pare că le-am promis tuturor că le voi aduce, acum trebuie să o împart….

”Orașul asta e contagios, are un romantism aparte. Biciclete peste tot, bărci pe canalele cu lebede, poduri arcuite, case vechi și mănăstiri cu o arhitectură rară, locul ideal pentru îndrăgostiți.”

”Trăiește, cunoaște, iubește! Cine știe, E.?! Poate te întorci acasă însoțită..”

Ne-am luat rămas bun și eu am pornit către catedrala Notre Dame, prinsă în povestea mea, am și uitat că orașul este împânzit de biciclete…

”Nu te uiți pe unde mergi?”

”Scuză-mă, am crezut că m-ai observat. Sunt Bart, pot să mă revanșez cu un ceai?”

Încep să râd amintindu-mi de Jana.. 

”Doar de data asta!”, spuse el cu ochii săi mari și verzi, zâmbindu-mi.

”Eu sunt E., sunt în Bruges doar pentru câteva zile. Locuiești aici?”

”Da, aici m-am născut. Deci… Să înțeleg că nu ai planuri pentru seara asta?”

”Așa e, m-ai prins, nu mi-am făcut planuri..”

”Hai cu mine la un bal mascat!”

”Cum? Nu pot, nu am costum,mască, nimic…”

”Mă ocup eu de asta, tu spune-mi doar ora la care vei fi gata și locul de unde să te iau!”

În doar câteva ore băiatul înalt, blond și cu ochii verzi se transformase într-un cavaler modern. Bart avea să îmi arate cea mai frumoasă parte a orașului, cea pe care turiștii nu pot vedea în fiecare zi și la care cu greu ar putea lua parte. Toată lumea era costumată, eu și Bart comunicam doar prin priviri, muzica era limba vorbită la bal. Bruges mă impresiona cu fiecare pas, cu fiecare lucru pe care îl aflam despre istoria, arta și arhitectura lui.

Bart mi-a adus cea mai frumoasă mască, cumva, parcă îmi citise gândurile. Masca se asorta perfect cu eșarfa pe care mi-o luasem din Marrakech, o eșarfa de un albastrul electric ce adăuga pata de culoare specifică unui astfel de bal.

”Vreau să îți las ceva de-al meu, ceva care să îți amintească de Bruges și de mine!”

Batista asta, (isi duce mana la buzunarul sacoul ) o să-ți amintească de această seară minunată pe care am petrecut-o împreună la bal.

Dimineața a venit pe nesimțite, iar lista de obiective turistice trebuia bifată, așa că mi-am început călătoria prin oraș cu barca pe canal, cu ciocolată belgiană în rucsac și cu batista lui Bart în păr…

Clădirile vechi, catedrala Notre Dame, piața și casele mă teleportează în perioada Evului Mediu, cu oameni cocheți, fericiți și prietenoși, o atmosfera din care nu mai vreau să ies…

Leneșă, dar cu grația de rigoare, o pisică stă tolănită la balconul unei case recitând parcă o poezie… Îmi amintește atunci pe loc, că poveștile ni le scriem singuri, suntem stăpâni pe gânduri, dorințe si planuri…sau nu ?
Totuși, indiferent cum ar fii, te îndemn să explorezi Bruges și să scrii povești unice!

Cu dragoste,
E.

Nu există încă recenzii.

Lasă un răspuns

Apasă Enter pentru a căuta

Shopping Cart