Cele mai frumoase destinații la munte pentru vara anului 2020
Cele mai frumoase destinații la munte pentru vara anului 2020
Posted in Ghid de Calatorie

Cele mai frumoase destinații la munte pentru vara anului 2020

Astăzi o să vă prezentăm cele mai frumoase destinații la munte pentru vara anului 2020. Odată cu contextul actual turistul intern este cea mai sigură opțiune pentru vacanța de vară. Cea mai mare bogăție a României sunt munții ei. Dealurile cu cascade prețioase, cu serpentine care te fac să îți ți respirația, cu vegetație bogată și cu lacuri întinse cât vezi cu ochii.

Cum frumusețea înseamnă pentru fiecare altceva, nu vom face un clasament în funcție de locul pe care îl ocupă aceste destinații în lista noastră. Vă vom prezenta pe scurt fiecare loc, lăsându-vă să alegeți locul ideal pentru următorul concediu.

 

Sfinxul și Babele

 

Poate cele mai vizitate și mai iubite trasee montane se întind prin munții Bucegi. Aici Babele și Sfinxul au binecuvântat locul prin frumusețea lor neobișnuită. Îți trebuie multă răbdare și perseverență să urci potecile întortocheată până la 2000 de metri altitudine. Merită să o faci pentru că fiecare cotlon are frumusețea lui. Dacă nu ai cazare în zonă, poți urca cu telecabina din Sinaia pentru aproximativ 75 RON.

 

Valea Prahovei

 

Șerpuită și anevoioasă (prin prijma aglomerației), Valea Prahovei este un traseu, nu o destinație. De cum începi să urci te întâmpină răcoarea munților Carpați. Castelul Cantacuzino, Cetatea Râșnov, Castelul Peleș și Pelișorul încununează valea. Sinaia, Predealul și Brașovul sunt orașele ce pun la dispoziția turiștilor oaze de relaxare. Te poți caza în hoteluri cu multiple facilități sau în pensiuni cu drumeții pe trasee mai puțin cunoscute.

 

Fundată și Moeciu

 

În apropierea Brașovului, la est de  Munţii Bucegi şi la vest de Masivul Piatra Craiului, Castelul Bran se înalță pe o stâncă concavă. Având o panoramă de excepție, înspre Țara Bârsei şi spre valea şi dealurile din Moeciu. Castelul Bran sau Castelul lui Vlad Țepeș a fost inspirație pentru multe pelicule și legende. Castelul Lui Dracula, așa cum în numește Bram Stoker, autotul romanului Dracula, este situat în una dintre cele mai pitorești zone din România, Fundata și Moeciu. Vizitați-o și nu o să vă pară rău!

 

Sighișoara

 

Singura cetate medievală din Sud Estul Europei încă locuită este o experiență într-un totul. Rânduială neschimbată de aproape 400 de ani și astăzi dă trezirea locuitorilor săi, din Turnul cu Ceas. Casa Savri este cea mai veche clădire datată din  cetate, aici toate casele și-au păstrat arhitectura, orașul fiind neatins de chici.

În jurul Sighișoarei, în sate cu specific turistic construite în jurul bisericilor-cetăți fortificate, poți experimenta viața rurală autentic românească.

 

Rimetea și Ramet

 

Două locuri neumblate, parcă neatinse de civilizația modernă, cu aer tare de munte și peisaje virgine. În Munții Apuseni răsar Rimetea și Ramet, două localități incluse în Patrimoniu UNESCO. Pe ulițele satelor timpul a obosit să mai treacă. Nu-i de mirare că sunt introduse în patrimoniul mondial, doar vino să le vezi și te vei simți ca-n poveștile bunicilor.

Și nu doar noi spunem asta, ci și străinii de la CNN care au urcat Munții Apuseni pe locul 3 în Topul celor mai frumoase destinații turistice din Europa.

Așezate în județul Alba îți oferă prilejiul de a vizita și Cetatea Alba Carolina, despre care am vorbit într-un alt articol. Urcă pe dealul Citadelei și te vei simți ca-ntr-un oraș medieval.

 

Cheile Nerei

 

Caraș Severin, un județ pe care ușor l-am trece în revistă rezumându-ne la Dunăre și barajul Porțile de Fier, are un traseu de neratat într-un concediu la munte.

Desigur poți vizita cazanele Dunării și te poți bucura de câteva zile în satele pescărești.  Localnicii care au accesat fonduri europene au pensiuni ce oferă o experienșă culinară 100% pescărească cu pește proaspăt pescuit din Dunăre.

Sau poți vizita Cheile Nerei și a lor frumusețe sălbatică, cu tunele naturale săpate de apă în stâncă, cu serpentine înguste și aer proaspăt. Vuietul apei răsună de-a lungul lor, iar cascadele naturale au cucerit întreaga lume . Cea mai renumită dintre ele este Cascada Bigăr, pe care The World Geography au inclus-o în topul celor mai frumoase din lume. Cascada Vaioaga, una dintre cele mai frumoase din țară, Cascada Beușnița și Ochiul Beiului, lacul cu apă turqouise se numără printre vedetele traseului din Cheile Nerei.

 

Cheile Oltețului

 

Gorj, județul lui Constantin Brâncuși, cu poate cea mai prețioasă amintire a acestuia, ascunde o frumusețe montană marcată de Cheile Oltețului. Drumul îngust ne poartă într-o poveste culturală, cu peșteri și legende. Peștera Muierii și Peștera Polovragi. Ce face acest traseu spectaculos, chiar dacă el se întinde doar pe 2 kilometri, este faptul că desparte Munții Parâng de Munții Căpățânii foarte fin. Cel mai apropiat punct ajungând la doar 70 centimetri, unde Munții par că se întrepătrund. În acel punct apă Oltețului are circa 2 metri adâncime. Merită să vizitezi Cheile Oltețului, mai ales dacă ești în drum spre Transalpina. Iar dacă vrei să ai parte de o experință plină de adrenalină, aici te urci  în hanac la circa 200 de metri de sol.

 

Cheile Bicazului

 

Vei avea impresia că muntele te înghite, cheile Bicazului leagă Transilvania de Moldova și oferă peisaje care-ți vor tăia respirația. Dacă travesezi cheile Bicazului nu ai voie să ratezi Lacul Roșu, Lacul Bicaz, Peștera Tunel și Cheile Șugăului. Chiar dacă asta presupune să te abați puțin de la drum, merită! Printre tuneluri și strâmtori de-a lungul drumului vei găsi comerciați cu produse artizanale din ceramică, sticlă și lemn.

 

Munții Bucovinei

 

Bucovină plai cu flori, nimic mai adevărat, Munții din Bucovina au povești, au personalitate și au creste mângâiate de nori. Vatra Dornei este ”Perla Bucovinei” , stațiune balneară unde te poți relaxa și unde vei uita de orice grijă cotidiană. Aici poți face alpinism, tiroliană, trasee montane și rafting pe Bistrița. Iubitorii de peisaje traversează Transrarăul și se opresc la Pietrele Doamnei și la Colibița, unul dintre cele mai frumoase lacuri din țară.

 

Din lista asta nu pot lipsi Transfăgărășan și Transalpina, găsiți două articole despre aceste trasee. Și dacă am ratat ceva, hai să completăm împreună lista cu cele mai frumoase destinații la munte pentru vara anului 2020.

Distribuiți să facem cunoscută frumusețea României.

Nu există încă recenzii.

Lasă un răspuns

Apasă Enter pentru a căuta

Shopping Cart