Mos Nicolae
Mos Nicolae
Posted in Sfaturi, Idei si Curiozitati
Legenda lui Mos Nicolae este răspândită împrejurul lumii, însă cine este el și de ce ziua de 6 decembrie este specială pentru fiecare om care primește în ghetuțe daruri sau o nuielușă?!

 


 

Moș Nicolae a primit numele de sfânt ca recompensă a dedicării vieții sale oamenilor săraci sau bogați, tânări sau bătrâni, copiiilor și văduvelor. Moșul fiind îndrăgit și de neînlocuit pentru întregul oraș în care trăia.

În tradiția românească copiii cuminți primesc dulciuri și daruri în ghetuțele așezate la fereastră, cei obraznici o nuielușă. Cele două tipuri de daruri sunt legătura pe care o are ”moșul” cu fiecare copil. Cei obraznici au timp până la Crăciun să-i demonstreze moșului ”că și-au învățat lecția.”

Moș Nicolae apare în legenda noastră ca un bătrân care coboară de pe un cal alb. Calul alb semnificând prima zăpadă care pică la începutul iernii.

Moș Nicolae este personificarea populară a personajului real Sfântul Nicolae, care a fost apărătorul credinței lui Iisus. Așadar Mos Nicolae a existat trup și suflet în secolele II-III d.Hr. Astăzi el există ca spirit ce întruchipează bunătate, generozitate și speranță. Rămas orfan de mic, el și-a împărțit averea rămasă fără să oprească nimic.

Demult, demult, în acel oraș, se spune că un tata care avea trei fete se gândea să le împingă spre desfrâu pentru a face rost de bani să le poată mărita. Sfântul Nicolae auzind povestea, chiar în noaptea de 5 spre 6 decembrie, a lăsat la fereastra omului sărman o punguță cu bani. A doua zi tatăl i-a mulțumit lui Dumnezeu întrebându-se cine este binefăcătorul său, însă răspunsul a încetat să apară.

Caracterul anonim al gestului i-a inspirat pe oameni să își ofere daruri în această noapte magică, tradiția păstrându-se și astăzi… Spiritul lui moș Nicolae trăind astfel prin fiecare persoană care îi urmează exemplul!

Ziua de 6 decembrie este mai întâi despre a dărui și mai apoi despre a primi!

Răsfoiește magazinul nostru și alege cadoul perfect alături de MACANNI!

Nu există încă recenzii.

Lasă un răspuns

Apasă Enter pentru a căuta

Shopping Cart